021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Hrvatske su općine u 2022. iz EU fondova povukle preko 70 milijuna eura (528 milijuna kuna), a prema analizama po kriteriju povučenih sredstava po stanovniku Općina Sutivan je među 428 hrvatskih općina na visokom 5. mjestu!
Prema posljednjim službenim podacima Europske komisije, Hrvatska zauzima 9. mjesto od 28 zemalja po povučenim EU sredstvima, a do kraja godine intenzitet isplate se i povećava. Uz 9,9 milijardi eura isplaćenih sredstava iz višegodišnjeg financijskog okvira, ovjereno je 8,4 milijardi eura koje je Europska komisija dosad doznačila u Državni proračun RH.
Novo programsko razdoblje korištenja EU fondova donosi velik iskorak kad su u pitanju sredstva namijenjena hrvatskim otocima putem Integriranog teritorijalnog programa vrijednosti 150 milijuna eura.
U slučaju Općine Sutivan prošlogodišnja realizacija iznosi 3.900 kuna (517 €) „po glavi“ stanovnika. Ta su sredstva utrošena u razvojne i infrastrukturne projekte Općine kojima se podiže standard svih mještana a Sutivan oblikuje kao ugodno mjesto za život i kvalitetna turistička destinacija koja brine o svojoj kulturnoj i prirodnoj baštini. S veseljem gledamo u budućnost i sljedeće planove, projekte i ulaganja.