021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Kroz medije su dostupne informacije o četiri novozaražene osobe iz Sutivana u zadnja dva tjedna, radi se o osobama koje imaju prebivaište u Sutivanu a žive na drugim lokacijama (Split, Trilj) te im ovim putem želimo što brži oporavak i integraciju u društvene tijekove. Jedna osoba je greškom upisana s prebivalištem iz Sutivana. Nekoliko osoba je u samoizolaciji, uglavnom se radi o učenicima osnovnih škola.

Općenito, epidemiološka situacija na području Općine Sutivan je zadovoljavajuća no opreza nikad dosta, klimatski uvjeti jesenskog doba i nadolazeće zime omogućavaju brže širenje COVID-19 koronavirusa te svi zajedno moramo biti još odgovorniji. Vodeći računa o zdravoj epidemiološkoj slici u našem Sutivanu, Stožer civilne zaštite Općine Sutivan Vas poziva na dosljednu provedbu mjera:

  1. Korištenje maski za lice i medicinskih maski prema preporukama.
  2. Pojačanu dezinfekciju ruku na ulazu u ugostiteljske objekte, trgovine, ambulante i javne objekte.
  3. Držanje propisane distance.
  4. Suzdržavanje od prekobrojnih privatnih okupljanja.
  5. Na ulazu u ugostiteljske objekte potrebno je postaviti sva propisana upozorenja i obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju.
  6. Redovito provjetravanje svih prostora u kojima boravi više osoba (vrtići, škole, ugostiteljski objekti, trgovine…).
  7. Preporuča se vrtićima i školama da što veći dio aktivnosti/nastave provode na otvorenom.
  8. Preporuča se župnicima da se do daljnjeg održavaju tihe mise (bez pjevanja), uz obvezno nošenje maski te održavanje distance.
  9. Obvezno korištenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima.

Zahvaljujemo se svim žiteljima Općine Sutivan na dosadašnjem ponašanju i razumijevanju te podsjećamo, da ukoliko osjetite bilo kakve simptome koji upućuju na moguću infekciju COVID-19 koronavirusom, se javite Vašem obiteljskom liječniku.

Stožer civilne zaštite Općine Sutivan

Sutivan, 30.10.2020.