021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Općina Sutivan uspješno je privela kraju još jedan projekt od iznimne važnosti kako za domicilno stanovništvo tako i za naše goste. U dvorištu dvorane Sokolana postavljena su dva zasebna sportska terena.  U istočnom dijelu dvorišta postavljena je STREET WORK OUT oprema na gumenoj podlozi.  STREET WORK OUT  je naziv za vanjsko vježbanje na spravama. Predstavlja kombinaciju gimnastike i akrobatike, u kojoj se kombiniraju različiti pokreti i figure. Prilagodljiv je svima, od 13 godina pa nadalje, a najbolje je što korisnik sam odabire kakve vježbe želite raditi i koji dio tijela jačati. Vrijednost SWO opreme na gumenoj podlozi iznosi 159.000kn. Opremu je postavila tvrtka Abraxas d.o.o. iz Zagreba.

U zapadnom djelu dvorišta postavljen je MALONOGOMETNI KAVEZ. Igranje u zatvorenom mini nogometnom igralištu sigurno je i opušteno okruženje u kojem djeca u najranijoj dobi mogu razvijati tehničku podlogu i brzinu reakcije, jer je to najlakše razviti u mladosti, dok fizička priprema i izobrazba dolaze kasnije. Igranje nogometa u ovakvom kavezu ima jednostavna pravila; 1:1, 2:2 ili 3:3, pošteno, ali strogo. Pobjednik je prvi koji je postigao 5 golova ili porazio svog protivnika i zadržao posjed i kontrolu. Ova verzija nogometa poznata je i kao Panna knock out. Kavez je promjera 645cm, kružnog oblika sa dva mala gola te podlogom od umjetne trave. Vrijednost malonogometnog kaveza iznosi 90.800,00 kn. Opremu je postavila tvrtka Stribor oprema doo iz Bilja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.800,00 kn s PDV-om.  Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je projekt u iznosu od: 191.187,90 kn.