021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Danas je u nazočnosti predstavnika Ministarstva poljoprivrede RH na čelu s ministricom Marijom Vučković i predstavnika SDŽ na čelu s županom Blaženkom Bobanom te drugih uzvanika održano svečano otvaranje nove zgrade dječjeg vrtića u Sutivanu.

Projekt koji je označio veliki iskorak u kvaliteti i kapacitetu skrbi za najmlađe članove lokalne zajednice financiran je najvećim dijelom iz Europskih fondova putem programa ruralnog razvoje koji provodi Ministarstvo poljoprivrede. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili ravnateljica vrtića Dolores Ljubetić, općinski načelnik Ranko Blažević, župan Blaženko Boban i ministrica Marija Vučković, a nakon toga je župnik don Jakša Rubinić blagoslovio zgradu i sve koji će u njoj boraviti.

Simboličnim presijecanjem vrpce započeo je obilazak prostora vrtića a nazočne je uz prigodni domjenak svojom pjesmom pratila klapa Partenca.

Po održanoj svečanoj ceremoniji uslijedio je radni sastanak u prostorima vrtića stručnog tima Ministarstva poljoprivrede sa lokalnim predstavnicima na temu budućih mjera suzbijanja štetnika crne štitaste uši.