021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Na IV. sjednici Otočnog partnerstva Splitsko-dalmatinske županije, održanoj 15. ožujka 2024., odobren je za sufinanciranje zanimljivi projekt “VRATA OTOKA” koji su sukladno uvjetima natječaja zajednički prijavili Općina Sutivan i Općina Postira s partnerima.
Projekt, vrijedan 1.805.446,00 €, uključuje rekonstrukciju stare zgrade „magazina Ilić” ili „stare Bračplastike” u Sutivanu, s bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.534.629,95 €.

Po realizaciji ovoga projekta Sutivan će dobiti novi suvremeno opremljeni TIC (turističko-informativni centar) i reprezentativni prostor za Narodnu knjižnicu i čitaonicu Sutivan s jedinstvenom zbirkom iseljeničke književnosti „Druga domovina”.

Općina Postira će u okviru istoga projekta opremiti „Kuću hrapoćuše” u Dolu, dodatno obogaćujući kulturnu ponudu otoka.

Partneri na ovome projektu su Općina Sutivan, Općina Postira, Turistička zajednica općine Sutivan, Turistička zajednica općine Postira i Hrvatska narodna knjižnica Antonio Rendić Ivanović Sutivan.

Pratit ćemo na našim stranicama realizaciju ovoga kapitalnog projekta i radujemo se unaprijed novim mogućnostima koje će “VRATA OTOKA” otvoriti za našu lokalnu zajednicu i njenu prezentaciju gostima našega Brača!