021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

2020.godine odbor za urbanizam Općine Sutivan prihvatio je idejno rješenje uređenje Centra mjesta Sutivan. Projekt se sastoji od dvije faze . Prva faza se odnosi na rekonstrukciju Trga dr.Franje Tuđmana, a druga faza obuhvaćat će uređenje/rekonstrukciju te izmjenu prostorne konfiguracije postojećeg parka. Prvoj fazi smo već pristupili te se završetak očekuje do kraja travnja 2021.g.

Prva faza projekta odnosi se na uređenje prostora ispred zgrade Općine Sutivan pod nazivom Trg dr.Franje Tuđmana. Ovim projektom zadržale bi se temeljne uspostavljene vrijednosti. Zadržavanje postojećih stabala te implementacijom otoka sa zelenilom, oslobodio bi se prostor za popločavanje partera kamenim pločama.  Parterno uređenje će uvažavati prostorno nasljeđe zadržavajući postojeću floru s minimalnim intervencijama što će omogućiti izuzetan sklad između prirode i zahvata u prostoru.

Drugoj fazi će se pristupiti nakon turističke sezone , a pri dobivanju dozvola nadležnih institucija. Druga faza je kompleksnija te financijski zahtjevnija.