021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Prema analizi “Podaci o konsolidiranim proračunima jedinica lokalne samouprave u trogodišnjem periodu (2017 – 2019)” , koje je proveo portal nacelnik.hr, Općina Sutivan se nalazi na fantastičnom prvom mjestu od ukupno 428 općina u Hrvatskoj!

Naime, ukupni prosječnih prihod po stanovniku, u promatranom razdoblju, u Općini Sutivan bio je najbolji od svih općina, i to vrhunskih 17,5 tisuća kuna. Također na prvom smo mjestu i po ukupnom prihodu po stanovniku u trogodišnjem razdoblju, znatnih 52,7 tisuća kuna. Ovaj statistički podatak predstavlja još jednu u nizu potvrda o kontinuitetu dobrog i ustrajnog rada kojeg je u ovom mandatu ostvario  JUO Općine Sutivan na čelu s načelnikom Rankom Blaževićem.

Brojni ostvareni infrastrukturni projekti, ulaganja u socijalni i sportski program, kapitalni projekti poput izgradnje novog dječjeg vrtića ili nastavka izgradnje zaobilaznice se ne bi mogli ostvariti bez izvrsnih financijskih rezultata, stabilnih prihoda i racionalnog trošenja proračunskih sredstava.

Čak i u uvjetima pandemijske krize, Općina Sutivan je zadržala stabilne prihode i nastavila s zacrtanim planom i programom.