021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Stožer civilne zaštite Općine Sutivan

Obavještavamo Vas da od ponedjeljka 27. travnja započinje ublažavanje ograničenja prometovanja trajektom, kako na otok tako i s otoka Brača.  Ukoliko planirate dolazak u našu općinu Sutivan molim da obratite pozornost na način dobivanja propusnica.

ZNAJTE, SUTIVAN JE SLOBODAN OD KORONA VIRUSA

Prije svega molim da još jednom preispitajte nužnost dolaska te da na prvo mjesto stavite svoje i naše zdravlje. Naime, naša Općina Sutivan uspješno odolijeva pokušajima proboja virusa u našu zajednicu, stoga Vas molimo da se i Vi pridržavate svih uvjeta kako bismo zajedno očuvali mjesto od zaraze COVID 19 (koronavirus). Sutivan je do današnjeg dana bio slobodan od korona virusa i želimo da tako i ostane!

TKO MOŽE ZATRAŽITI PROPUSNICE:

Propusnice mogu zatražiti isključivo pravne osobe tj. gospodarstvenici, poduzeća, tvrtke, obrti i OPG-ovi koji na Braču obavljaju ugovorene poslove (građevinarstvo, tehničke usluge, infrastrukturni zahvati, poljoprivredni radovi, servisi i sl.)

Za vlasnike apartmana, kuća za odmor i  OPG-ova napominjemo da za dolazak na otok, odnosno u Općinu Sutivan, propusnicu može dobiti samo jedna osoba ili nositelj (član) gospodarstva. Propusnica se nikako ne izdaje za obitelji vlasnika apartmana, kuća za odmor i  OPG-ova.

SADRŽAJ ZAHTJEVA:

Zahtjev mora sadržavati podatke naziv pravne osobe i  OIB, datum dolaska i planirano vrijeme ostanka na području Općine Sutivan.

KOME UPUTITI ZAHTJEV:

Zahtjev možete zatražiti svakim radnim danom od 07-15h na sljedeću adresu:

Email: valerio.radmilovic@gmail.com,  tel: 021/717-508

TREBATE OSTATI VIŠE DANA?

Za višednevne poslove izdavat će se isključivo suglasnosti za višednevan boravak, jer migracije na dnevnoj bazi nisu dozvoljene osim ako se posao može odraditi unutar jednog dana bez potrebe povratka na otok.

ODBIJANJE ZAHTJEVA

Stožer civilne zaštite Općine Sutivan može, u svrhu zaštite svojih mještana, u bilo kojem trenutku postrožiti mjere, te također i odbiti Zahtjev za propusnicu ukoliko zaključi da može doći do ugroze mještana i stanovnika Općine Sutivan.

Preporuke HZJZ-a radi zaštite putnika i posade tijekom vožnje trajektom

1) Putovanje u osobnim vozilima. Ako je to moguće, putnici tijekom cijele vožnje trebaju ostati u svojim automobilima i ne koristiti putnički sjedeći prostor na trajektu.

2) Razmak među putnicima. Putnici koji putuju bez automobila trebaju se u putničkom prostoru držati pravilnog razmaka od drugih putnika. Putnički prostor može biti popunjen do najviše 25% sjedećih mjesta.

3) Smanjen kontakt posade s putnicima. Članovi posade trajekta trebaju izbjegavati bliski kontakt s putnicima i njihovom prtljagom prilikom komunikacije s njima. Potrebno je održavati odgovarajući tjelesni razmak (2 metra) u svakodnevnom društvenom kontaktu s putnicima i drugim osobama. Poželjno je da putnik sam rukuje sa svojom prtljagom, no ako član posade stavlja prtljagu u prtljažni prostor, potrebno je poslije toga dezinficirati ruke.

4) Higijena putničkog prostora. Potrebno je redovito čistiti i prozračivati unutrašnjost trajekta prije i nakon vožnje. Pri čišćenju unutrašnjosti putničkog prostora posebnu pažnju potrebno je obratiti na naslone za glavu i ruke putnika, te na često dodirivane površine, poput kvaka na vratima. Nakon svake vožnje često dodirivane površine treba prebrisati dezinfekcijskim sredstvom na bazi alkohola.

5) Prozračivanje putničkog prostora. Redovito prozračujte putnički prostor prilikom stajanja na stajalištima. Za vrijeme vožnje ventilacijom prozračujte unutrašnjost trajekta. Ako to vremenske prilike i temperatura dopuštaju, otvorite prozore tijekom vožnje. Izbjegavajte korištenje klimatizacijskih uređaja ili grijanja.