021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Poštovani žitelji i prijatelji Sutivana,

Ovim putem Vam želimo pružiti nekoliko informacija i uputa u svezi sa stupanjem na snagu nove prometne regulacije u užem centru mjesta   u zimskom periodu,  i to  od 15. listopada  2020. godine, odnosno od dana podizanja rampi,  pa do 15. travnja.2021. godine, odnosno do dana spuštanja rampi.

Naime, intencija Općine Sutivan je u ovom zimskom periodu spriječiti da naša prekrasna luka postane parking i ruglo našeg lijepog mjesta, kao i poduzeti sve potrebne aktivnosti i mjere u svrhu postizanja maksimalne sigurnosti i zaštite svih onih koji prostor rive u zimskom periodu  koriste za potrebe šetnje, bicikliranja i sl.

Parkiranja na trgu Dr. Franje Tuđmana, u potkovi luke ( Obala kralja Tomislava ), velom mostu, te u ulici Stivanskih antifašista se zabranjuju ( na karti prikaz crvenom bojom), a u slučaju postupanja protivno opisanoj zabrani, nadležna službena osoba će izricati novčane kazne za počinjeni prekršaj.

Iznimno, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ( jakih vjetrova, kiša i sl. ) ova prometna regulacija se neće provoditi.

Lokalno stanovništvo, koje živi na području ulice Obala kralja Tomislava, dijela ulice Stivanskih antifašista ,  za potrebe parkiranja može koristiti prostor ispod Kavanjina, te ispod vile Berenice ( na karti označeno zelenom bojom ). Svi stanari navedenog područja u obvezi su  dati prometnom redaru podatak o registracijskoj oznaci vlastitog automobila, a sve to kako bi se prometnom redaru olakšalo provođenje reda na parkinzima.

Dostava podataka o registracijskim oznakama može  putem kontakt broja prometnog redara +385955678995 Tomislav Perišić.

Svi ostali stanovnici  i posjetioci Sutivana, moći će se parkirati ispod „ šimatorija“ , na malom mostu , te u potkovi nasuprot Pizzerije Bracera ( na karti označeno plavom bojom ).

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili upita u svezi sa novom prometnom regulacijom koja stupa na snagu dana 15. listopada 2020. godine,  budite se slobodni obratiti prometnom redaru.

S poštovanjem                                                          

                                                                                                                          NAČELNIK

                                                                                                                     Ranko Blažević