021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Donosimo pregled nekih od aktualnih radova u kojima sudjeluje Općina Sutivan :

OBNAVLJANJE VELOG MOSTA

Lučka uprava SD Županije temeljem provedene javne nabave ugovorila je sa tvrtkom AKROPOLIS doo radove za uređenje i sanaciju glavnog lukobrana u luci Sutivan. Vrijednost radova sa PDV-om iznosi 2.750.000,00 kn. Projektom će se urediti podmorski i nadmorski dio lukobrana. Također, dobit ćemo nove i bolje uvjete na operativnoj obali što će uvelike unaprijediti pomorski kapacitet i dati nove mogućnosti kulturnoj i turističkoj ponudi Sutivana. Cilj je opći društveni interes, podizanje postojećeg potencijala i ljepote mjesta. 

UREĐENJE PLAŽE MAJAKOVAC

Općina Sutivan je sa tvrtkom Patrlji doo ugovorila radove za uređenje plaže Majakovac, odnosno izgradnje pera. Osnovni cilj projekta je stabilizacija mjesne plaže te zadržavanje plažnog materijala. Izgradnjom pera podići će se postojeći potencijal i ljepota našeg mjesta. Na projekt, kojeg je izradila tvrtka OBALA d.o.o., dobivena je suglasnost Lučke kapetanije Split.

FITOSANITARNE MJERE ZA SUZBIJANJE ŠTITASTE UŠI

U suradnji s Sveučilištem u Splitu, dr.doc. Mario Bjelišem te tvrtkom Cian Općina Sutivan je poduzela fitosanitarne mjere suzbijanja nametnika štitaste uši i to preparatom Mineralno svijetlo ulje koje je u potpunosti ekološko i bezopasno za ljude.

PROŠIRENJE ULICE HRVATSKIH VELIKANA

Zahvaljujući dobroj volji gospođe Walder Julije koja je ustupila vlastitu površinu za proširenje ceste Općina Sutivan je izgradila novi zid kojim se dobilo 1,5 m širine na dosadašnjem putu te omogućilo normalnu prometnu komunikaciju.

ULICA ANTE STARČEVIĆA – SANIRANJE KRUPNOG OTPADA

U ulici dr. Ante Starčevića (stara cesta prema mircima), sanirao se krupni otpad koji je godinama ležao uz more, te se na taj način stvorio novi, višenamjenski uređen plato.

IZGRADNJA OGRADNOG ZIDA

U dogovoru s obitelji Pivalica Općina Sutivan je izgradila ogradni zid uz koji slijedi uređenje parkinga i pristupnog puta.

ELEKTRIFIKACIJA ULICA

U tijeku je postavljanje novih rasvjetnih tijela u ulicama Ivana Ilića, Sunčanoj ulici i u ulici dr. Duška Katunarića.

ULICA SV. ROKA

Odvijaju se radovi na betoniranju ulice sv. Roka te stvaranju novih parkirnih mjesta.