021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Pripreme za sezonu su u punom jeku, gradilišta su aktivirana, radi se punom parom. Slijedi opis trenutnih radova u kojima sudjeluje Općina Sutivan:

ODVODNJA OTPADNIH VODA – izrađuje se kanalizacioni sustav u ulici Kralja Zvonimira, ulici Ivana Ilića te ulici Sv. Roka. U pripremi je projekt kanalizacije za ulicu Bistrica te ulicu Bana Josipa Jelačića.

ASFALTIRANJE  ULICE SV. ROKA – u tijeku su pripremni radovi za početak asfaltiranja ulice koje je predviđeno kroz tekući mjesec.

IZGRADNJA JAVNE RASVJETE – izvode se radovi postavljanja javne rasvjete u Vukovarskoj ulici te ulici Marka Marulića.

IZGRADNJA NOVIH ELEKTROENERGETSKIH GRAĐEVINA – postavljena je nova trafostanica posebne zone PAKLENICA koja će napajati gospodarsku zonu i područje Krtina električnom energijom te je u planu postavljanje trafostanice na području Zvaniška. U ulici Radovana Vidovića te Vukovarskoj ulici završen je ukop niskonaponske mreže.

LUKOBRAN  NASTAVAK RADOVA – obnovljena je “glava”mosta, postavljena je kamena podloga, nove kolone te se čeka instalacija rasvjetnih tijela te završni radovi. Predviđen kraj radova se očekuje u prvoj sedmici svibnja.

UREĐENJE STROPA U CRKVI UZNESENJA MARIJINA – zbog prošlogodišnjih problema s obilnim kišama koje su pridonijele devastaciji stropa župne crkve pristupilo se sanaciji istog.

FITOSANITARNE MJERE – nastavljaju se mjere suzbijanja Palmine pipe u suradnji s tvtkom Cian, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede provode se istražne mjere na suspenziji nametnika Štitaste uši.

NOVA OGRADA NA GROBLJU – iz sigurnosnih razloga postavljena je nova zaštitna ograda na groblju u dijelu novoizgrađenih grobnica.