021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Općina Sutivan aplicirala je svoj projekt obnove kulturne baštine na natječaj za “Dodjelu bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije u sklopu mjere Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine” u vrijednosti od 3 milijuna kuna. Do sada je već prošla dvije a nedavno i treću stepenicu provjere u kojoj je utvrđena prihvatljivost prijavitelja i partnera te sada ide na provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti.

Ukoliko rezultat provjere bude uspješan Općina bi dobivena sredstva uložila u izradu projektne dokumentacije za aktiviranje kulturne baštine (Kavanjinovi dvori, gospodarski i stambeni dio i “Magazin Ilić”) u društveno kulturne svrhe. U planu je dizajniranje prostora za prihvat novog turističko-informativnog centra i ureda sa multimedijskim prostorom za goste, preseljenje Narodne knjižnice Sutivan u adekvatniji prostor, osmišljavanje etnografskog muzeja sa Kavanjinovom spomen sobom, uređenje prostora za javna okupljanja i priredbe, prostora za ponudu izvornih poljoprivrednih proizvoda, ljetnog kina, prostora za udruge te ugostiteljskog prostora i suvenirnice koji bi trebali omogućiti sredstva za održavanje čitave infrastrukture.

Radi se o kardinalnom zahvatu koji bi u srcu rive predstavio sve ono što Sutivan može ponuditi u povijesnom, baštinskom i kulturnom smislu, ali glavna svrha projekta je povećanje kvalitete društvenog života u lokalnoj zajednici.

O svemu detaljnije kada saznamo konačne rezultate natječaja, nadamo se pozitivne.