021 63 83 66 nacelnik@sutivan.hr

Prema objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku o Popisu stanovništva 2021. Općina Sutivan je u postotno izraženom demografskom povećanju u odnosu na prethodni popis u samom hrvatskom vrhu – na drugom mjestu!

U brojkama to iznosi povećanje od 17,15% ili 141 stanovnik Sutivana više u odnosu na situaciju u 2011. godini. 

Naravno da smo sretni zbog takvog rezultata ali ne možemo reći da smo iznenađeni, jer povećanje kvalitete života i porast nataliteta u Sutivanu stavljamo u vrh razvojnih projekata u mjestu i na njima radimo kontinuirano i temeljito.

Jedan od najvećih takvih projekata – izgradnja suvremenog dječjeg vrtića s jaslicama nedavno je svečano otvoren, a realiziran je unatoč gospodarskoj krizi koja potresa svijet. To nam daje vjere i nade da možemo svi zajedno nastaviti u istome smjeru i otok Brač pretvoriti u otok kvalitetnog života te ga populacijski osigurati od sudbine koju nažalost proživljavaju mnogi hrvatski otoci.

Prirodnim i kulturnim ljepotama koje baštinimo, trudu koji ulažemo u njihovo očuvanje i održivi razvoj Sutivana, dječji smijeh i igra te zadovoljni ljudi najbolji su začin i zahvala!

Službeni link Popisa